Eettiset sisustustavarat, lypsyjakkara Keniasta?

Eettiset sisustustavarat, lypsyjakkara Keniasta?

Tämän vuoden sisustustrendeihin kuuluu lehtien mukaan eettinen sisustus. Minun käsittääkseni eettiset sisustustavarat tarkoittaa sitä, että tiedetään mistä tuote tulee ja mistä raaka-aineet on otettu, tiedetään sen valmistuksen tapahtuneet eettisesti ja ekologisesti oikein, ei käytetä esimerkiksi lapsityövoimaa ja maksetaan kunnon palkkaa, käytetään mahdollisesti kierrätystavaroita…. Esimerkiksi Reilun Kaupan tuotteet ovat eettisiä tai ekologisia.

Löysin netistä joitakin sisustusverkkokauppoja, joiden tuotteet ovat pääasiassa eettisiä tai ekologisesti tuotettuja. Samoin laitoin kuvia sisustustavaroista, jotka minusta näyttivät kivoilta ja jotka mielelläni ottaisin omaa kotiini. Esittelen tässä nyt aluksi yhden kaupan.

Werannas

Werannas on netissä toimiva sisustusputiikki, josta löytyy reiluja, kestäviä ja laadukkaita sisustustavaroita joiden valmistaminen auttaa ja ilahduttaa valmistajaansa. Tuotteita valmistetaan ympäri maailmaa, esimerkiksi Etelä-Afrikassa, Keniassa, Nepalissa sekä tietenkin Suomessa. Werannas Warehouse toimii seuraavien periaatteiden mukaan: Arvostetaan käsintehtyä tuotetta, kunnioitetaan luonnonmateriaaleja, vaaditaan että tuotteet valmistetaan reilun kaupan periaatteiden mukaan, tuetaan naisten asemaa ja työllistämistä joka puolella maailmaa sekä vältetään väärintekemistä kaikissa muodoissa.

Kikoi Kalebassi-maljakko on käsinkaiverrettu ja maalattu Keniassa. Puusta valmistettu, kenialainen Kikoi- lypsyjakkara on mielestäni todella mahtava. Koska se on oikeastaan aika kömpelön näköinen, niin on juuri sen vuoksi hieno. Tai löytyypä sieltä puukehys on valmistettu kierrätyspuusta Etelä-Afrikassa. Ottaisin senkin seinälleni.

kikoi_ethnicvase_web kikoi_stool_web

Entäs nämä hassut otukset, pöllö vei ainakin minun sydämeni. Ryhmä kenialaisia naisia kerää villaa, pesee ja värjää luonnonväreillä sekä kehrää ne vanhoille polkupyörän renkaille. Langoista sitten neulotaan käsin joku ihana eläin ja neuloja allekirjoittaa omalla nimellään lopputuloksen.

kkc_farm_wool_cow_webkkc_owl_large_zebra_web

Werannakselta löytyisi monen monta kivaa tuotetta, jonka voisin tilata kotiini. Eettisyys antaa hyvän lisän tuotteelle, mutta kyllä nuo ulkonäöltäänkin ovat itseäni miellyttäviä. Eivät liian hienoja tai kliinisiä, vaan niistä löytyy tiettyä rosoa joka kuuluu elämään. Jospa minäkin noudattaisin uusimpia sisustustrendejä hankkimalla eettisiä sisustustavaroita, ostaisin vaikka hauskan lypsyjakkaran olohuoneen nurkkaan. Jos eettisyys sisustuksessa kiinnostaa, pääset Werannaksen sivuille klikkaamalla tästä.

Ei kommentointia.